Materiali
Bombaž

Bombaž

Najbolj priljubljen naravni material v oblačilni industriji. Za bombaž so značilne lastnosti, kot so mehkoba, prožnost, trdnost, dobra vpojnost in zračnost. Je prijeten na dotik in prenese višje temperature. Pogosto se uporablja v kombinaciji s sintetičnimi materiali ali elastanom.


Oglejte si izdelke

GOTS organski bombaž

GOTS organski bombaž

Bombaž, ki izvira iz ekološko nadzorovanega kmetijstva in je nadalje predelan pod strogim nadzorom vseh proizvodnih procesov.

Največji proizvajalci so Turčija, Indija, ZDA in Kitajska.

Lahko ste prepričani, da so izdelki, označeni z logotipom GOTS, proizvedeni z družbeno in ekološko odgovornostjo.


Oglejte si izdelke

SUPIMA® bombaž

SUPIMA® bombaž

Blagovna znamka, ki predstavlja najkakovostnejši bombaž 1% svetovne proizvodnje. To je vrsta Pima bombaža, pridelanega v ZDA z več kot stoletno zgodovino. Njegova edinstvena dolga vlakna so dvakrat debelejša od navadnega bombaža. Preprečujejo puljenje, lomljenje in trganje, zahvaljujoč temu so izdelki iz nje neverjetno mehki, odporni proti luščenju in dolgo obdržijo svojo obliko.


Oglejte si izdelke

Merino volna

Merino volna

Tako imenovana aktivna vlakna, ki uravnavajo spremembe telesne temperature, lahko absorbirajo veliko količino vlage in s tem vonjave molekul znoja.

Spada med najbolj zračna naravna vlakna. Naravna elastičnost pomaga ohranjati dimenzijsko stabilnost, zaradi česar je material enostaven za vzdrževanje.


Oglejte si izdelke

Predhodno predeni bombaž

Predhodno predeni bombaž

Med proizvodnim procesom bombažnih izdelkov se razmik med posameznimi vlakni zmanjša in s tem je odpravljena nevarnost krčenja tekstila med ciklom pranja in sušenja. Ta postopek omogoča pranje končnega izdelka pri visokih temperaturah, s čimer se odstrani vsa umazanija in bakterije.


Oglejte si izdelke

Merceriziran bombaž

Merceriziran bombaž

Postopek mercerizacije poteka tako, da se bombažna preja potopi v kopel, v kateri se spremeni prerez in poravnajo neenakomerna vlakna. Prerez vlakna tako dobi skoraj popolno obliko. Končni material postane bolj gladek, sijoč in mehkejši na dotik. Z mercerizacijo dosežemo večjo trdnost in boljšo barvno obstojnost materiala.


Oglejte si izdelke

Obdelava s silikonom

Obdelava s silikonom

Obdelava tkanine v silikonski kopeli za izboljšanje njenih lastnosti, podobna mehčalcu, vendar s trajnejšim učinkom. Tako obdelan izdelek je mehak na dotik, odporen na umazanijo, manj se umaže in tisk se nanj veliko bolje oprime.


Oglejte si izdelke

Polnilo pletenina - nečesana

Polnilo pletenina - nečesana

Obtežilna pletenina z značilnimi stebrički v obliki drevesa na sprednji strani in pentljami na hrbtni strani. Vezavo zaključimo s polnilno nitjo, ki jo vodimo po napačni strani pletenine. Dodana nit poveča trdnost, vpojnost in volumen pletenine.


Oglejte si izdelke

Polnilo pletenina - česana

Polnilo pletenina - česana

Nosilna pletenina z značilnimi drevesastimi stebri na sprednji strani in česano mehko površino na hrbtni strani. Hrbtno stran materiala, dopolnjeno s polnilno nitjo, zrahljamo z mehansko obdelavo. Tako obdelana površina ima večji volumen in toplejše lastnosti.


Oglejte si izdelke

Bambusova vlakna

Bambusova vlakna

Vlakno iz bambusa na osnovi regenerirane celuloze. Ima termoregulacijske, antibakterijske, protiglivične in antistatične lastnosti. Je močnejši s 3x večjo vpojnostjo kot bombaž, odporen na pogosto pranje in dolgo časa ohranja svoje lastnosti. Ne priporočamo uporabe mehčalca, da ne zmanjšate vpojnosti materiala.


Oglejte si izdelke

Frotir

Frotir

Tkanina z zankami, ki jo tvorijo močne zanke na obeh straneh materiala. Je tridimenzionalna tkanina z zelo mehkim dotikom in odličnimi vpojnimi lastnostmi. Uporablja se predvsem za izdelavo brisač in kopalnih brisač s sestavo materiala iz 100 % bombaža ali mešanice bambusovih vlaken in bombaža.


Oglejte si izdelke

Flis

Flis

Nosilna pletenina, za katero je značilna gosto česana mehka površina na obeh straneh materiala. Ima odlične toplotnoizolacijske lastnosti, dolgo življenjsko dobo in je enostaven za vzdrževanje. Pogosto se zdravi z zdravili proti pilingu. Izdelki so primerni za vezenje in lasersko graviranje.


Oglejte si izdelke

Zdravljenje proti pilingu

Zdravljenje proti pilingu

Stabilizacijska obdelava za zmanjšanje pilinga materiala.


Oglejte si izdelke

Mehka lupina

Mehka lupina

Softshell je laminirana tkanina za moderna, športna oblačila in oblačila za aktivnosti na prostem. Delimo jo na membransko in nemembransko. Oblačila iz teh materialov so lahka, topla, prožna in z visoko mehansko odpornostjo. Softshell z membrano je lahko vodoodporen in hkrati zračen.


Oglejte si izdelke

Enojni dres

Enojni dres

Fino nosilno pletivo z značilnimi stebrički v obliki drevesa na sprednji strani in pentljami na hrbtni strani. Vezavo odlikujejo elastičnost, mehkoba in lahko trganje. Preja, uporabljena za obdelavo pletenine, vpliva na končno kakovost blaga.


Oglejte si izdelke

Keper

Keper

Za vezavo so značilne diagonalne črte, ki se redno ponavljajo. Nastane z menjavanjem sistema osnovnih in kvačkanih niti. Tkanina je zelo močna, odporna na trganje in enostavna za vzdrževanje. Najpogostejša uporaba keper vezave je v jeansu ali delovnih oblačilih. Material je priljubljen tudi za izdelavo pokrovčkov, tako gladkih kot poliranih. Površinska obdelava brušenja keperja mehča površino in ji daje mat videz.


Oglejte si izdelke

Vezava iz blaga

Vezava iz blaga

Močna, redno ponavljajoča se vezava, za katero je značilen enak videz tako sprednje kot hrbtne strani. S svojo preprosto in gosto razporeditvijo ustvari enakomerno, gladko površino, ki je primerna za tisk in vezenje. Tkanine so izdelane iz visokokakovostnega česanega bombaža ali poliestra.


Oglejte si izdelke

Pique

Pique

Močna vzorčasta pletenina s plastičnim geometrijskim vzorcem na straneh. Na hrbtni strani je dopolnjena s črtasto nitjo. Ta vrsta pletiva je priljubljena pri izdelavi polo majic in oblačil, primernih za šport in fizične aktivnosti. Izdelki iz nje so zračni in enostavni za vzdrževanje.


Oglejte si izdelke

Interlock pique

Tkanje nosilnega pletnega pletiva z vzorcem, kjer se izmenjujeta dve celi pleteni vrsti z enostransko hrbtno vrsto. Ena stran pletenine ima podolgovate šive s keperjem, druga stran je gladka.


Oglejte si izdelke

Dvojni obraz

Dvostransko pleteno blago, imenovano tudi dvostransko. Vezava ima na sprednji in hrbtni strani gosto izmenjujoče se sprednje in hrbtne stebre. V prostem stanju je mogoče videti le obrazne oči, v iztegnjenem stanju pa tudi zadnje oči. Ta pletenina izgleda enako tako s hrbtne kot s sprednje strani, v prečni smeri pa material kaže visoko elastičnost.


Oglejte si izdelke

Elastan

Je zelo fino, močno, prožno poliuretansko vlakno. Osnovna lastnost je visoka fleksibilnost. Elastan se lahko raztegne na tri- do sedemkratno prvotno dolžino, ne da bi se zlomil. Vedno se uporablja v kombinaciji z drugimi materiali, zagotavlja stabilnost oblike, povečuje fleksibilnost in zmanjšuje krčenje končnega izdelka. Elastan je občutljiv na visoke temperature.


Oglejte si izdelke

Poplin

Najpogosteje uporabljena vrsta materiala za izdelavo srajc. Je izjemno mehak, prijeten na dotik, a hkrati dovolj trd. Izdelana je s klasičnim platnenim tkanjem, ki ima večje število osnov kot kvačkane niti.


Oglejte si izdelke

Poliester

Sintetična vlakna, proizvedena s spreminjanjem vhodnega materiala. Je zelo močan, zato je možno ustvariti močno ali zelo fino vlakno (mikropoliester). Material je trpežen, hitro sušeč, enostaven za vzdrževanje. Primeren je za šport in fizične aktivnosti. Kemični in mehanski procesi.


Oglejte si izdelke

Viskoza

Vlakno na osnovi regenerirane celuloze. Osnovna surovina je celuloza iz lesa ali bombaža. Material je zračen in ima visoko vpojne lastnosti. V primerjavi z bombažem je bolj gladka, sijoča in mehka.


Oglejte si izdelke
  Najnovejše ocene strank

Izdelki so dobre kakovosti in dostavljeni v skladu z mojimi zahtevami.
Tranca M., 19.06.2024
Dober izdelek, hitra dostava.
Kismarton-Olasz B., 19.06.2024
Vse kot je opisano, zelo priporočljivo.
Preverjena stranka, 18.06.2024
Vse ok, samo pohvalim.
Dušan, 18.06.2024
Pokaži vse
Možnosti dostave
  • paket pošljemo iz našega skladišča v petek 21.06.2024
  • paket je nato dostavljen v 2-4 delovnih dneh
  • DPD kurir - Najpogosteje 2,99€
  • Post kurir - Najpogosteje 2,99€
  • brezplačna dostava od 99€
Možnosti plačila
  • gotovino po povzetju
  • plačilo s kartico VISA, MasterCard
  • PayPal
  • Google Pay
  • Apple Pay

Kakovostna oblačila brez tiska

Vprašanja?